Как да се лекува полипи и кондиломат при жените. Как да премахнете полипите на матката


Съдържание:

В подготовката си за бременност или по време на рутинна проверка гинеколог може да открие на гениталиите на жените от различни образование, като брадавици или полипи. Как се различават и защо и двата кондолома и полипи обикновено се препоръчват да бъдат отстранени? На правилната тактика за лечение на полипи и генитални рани Дмитрий Lubnin, гинеколог, разказва в "Добрата книга за бъдещата майка".

Трябва ли да премахна кондоломите при жените

Малки кондиломи по гениталиите - рядко откритие, което вие самият може би не сте знаели, но лекарят "е измислил". Появата на малки кондиломи се дължи на наличието в човешкото тяло на вируса на човешкия папиломен вирус (HPV) от не-онкогенен тип. Това не ви застрашава, не увеличава риска от развитие на рак на маточната шийка и няма да застраши детето при преминаването му през родовия канал.

В едно изречение се опитах да изброя най-често срещаните "ужасни истории", използвани от гинеколозите, като призоваха пациента да премахне кондиломите и след като се подложи на лечение за този вирус. Въпреки това, човешкият папиломен вирус не може да бъде излекуван и няма лекарства, които да го повлияят.

Всички руски концепция за лечение на тази болест се основава на въвеждането на организми от различни имуномодулатори и имуностимуланти, които би трябвало да помогне на нашия имунитет да се справи с вируса. В действителност, всички тези лекарства не са ефективни, най-големите западни фармацевтични компании нямат никакви аналози на такива вещества, а дори и ангажирани в тази посока, тъй като ефикасността и безопасността на лекарства, които влияят върху имунната система, не е доказано.

Обикновено малките кондиломи изчезват сами за няколко години, най-важното - просто забравете за тяхното съществуване, т.е. да ги пренебрегнете. Това е напълно научен начин и в него няма "окултен" дял. Той е свързан с имунната ни система на работа, в която опит и постоянни мисли за наличието на болестта и нейните възможни последици увеличат производството glyukokortiktoidov - хормоните на надбъбречната жлеза.

Тези хормони са естествени имуносупресори, т.е. те потискат имунната система, което очевидно не й помага да се справи с вируса. Синтетичните аналози на тези хормони се използват широко в медицината за предотвратяване на отхвърлянето на внесения орган или за отстраняване на изразена алергична реакция.

Лечение на генитални брадавици: просто забравете за тях

Dezaktualizatsiya (когато проблемът престава да се тревожи за това просто се пренебрегва) срещу вирусни заболявания - надеждно работещи метод, тъй като за разлика от тази актуализация често става трудно да се преодолее проблемът с лечението на повторни държави (млечница, херпес и брадавици).

Добър пример е брадавицата, която, между другото, се причинява и от един от видовете човешки папиломавирус. Ако сте се сблъсквали с този проблем, най-вероятно мога да си спомня как всички опити да го носят с различни средства, като правило, има само ограничен ефект, и в крайна сметка тя изчезва, когато можете просто да забравите за нея. След като открихте, че не е там.

Самият процес на мониторинг на болестта е хроничен стрес за тялото. Представете си: събуждате се сутрин, отидете да се измиете и отново да обърнете внимание на брадавицата на пръста си. Разбирате, че тя не е отишла никъде, не се разстрои и веднага получи добра доза от имуносупресора, свой собствен произход, внимателно отделена от надбъбречните жлези.

Ще помогне ли да се потисне вирусът? Очевидно не.

Виждал съм ситуация, в която пациентът никога не знаейки, че те са били лекувани брадавици и да ги отстранява в продължение на години, че самите пациенти биеше толкова депресиран, че те се страхуват да търсят. Това означава, че след отстраняването на първия "партия" започна да расте друг, те стават все повече и повече, и само защото пациентът е постоянно проверява - не се увеличава, ако тя има тези брадавици отново и този страх, тъй като сега разбираме, са основна причина за рецидив.

Още веднъж: малки кондиломи могат да бъдат на гениталиите ви и изобщо не са опасни. Тъй като до 87% от всички хора, които поне веднъж са правили секс с този вирус, са заразени с този вирус, вие не представлявате заплаха за настоящия си партньор и всички последващи такива. Тъй като вирусът живее в клетките на кожата, презервативът не може напълно да го защити, тъй като все още се появява контакт с кожата, която не е покрита с презерватив. Обикновено многобройни кондоломи се срещат само при пациенти с имунодефицит - пациенти със СПИН или отслабени пациенти с рак.

И ако лекарят ще каже ужасен израза "pappilomatoz ларинкса на новородено", което може да се случи във вашето бебе след като премине през папилома вирус, заразени човешкото раждане канал - не му вярвай, тъй като е доказано при проучвания, че връзката на заболяването с присъствието на майката на вирусът е под въпрос.

Какво отличава цервикалните полипи и ендометриалните полипи

Полипите в женските гениталии са от два типа - полипа на цервикалния канал и полипа на маточната кухина. Те също са различни по структура, но всъщност това е израстване на лигавицата. Уви, но по отношение на полипите има строго правило - те трябва да бъдат премахнати, за да се извърши хистологично изследване, тъй като в редки случаи те могат да имат нетипични клетки.

Освен това, само една малка част от полипи не води до появата на симптоми, основните от които са на петна, възникнало след полов акт или между менструален цикъл, както и увеличените изобилие менструация.

Полип на цервикалния канал в по-голямата част от случаите, диагностицира по време на изследването на фотьойл - изглежда като "език" в лумена на канала и е с различни размери. Полипели на кухината на матката (полипи на ендометриума), напротив, е невъзможно да се види на фотьойл, за тяхното откриване е необходимо да се проведе ултразвук.

Някои полипи могат да се видят много добре и няма съмнение, че това е така, но често диагнозата на "ендометриален полип" може да достави само да повтори изследването след следващата менструация, а това е друг важен принцип, който трябва да се спазва. Ако това е истински полип, то няма да изчезне по време на менструацията и лекарят ще го види на едно и също място. Този полипол вече трябва да бъде премахнат, дори и да не се проявява.

Бременност с полип е крайно нежелателно - от една страна, тя може да бъде фактор за контрацепция (например, лежи в ъгъла на тръбата и блокиране на входа на него), от друга страна - причина за заплашващ аборт.

Отстраняване на полипи

Технологията на отстраняване на полипи е усъвършенствана и всъщност е рутинна операция в гинекологията. Процедурата се провежда при медицински сън - в тази връзка напълно безболезнена и удобна, не повече от 10 минути. В маточната кухина се поставя инструмент с камера в края и канал за инструмента. Под контрола на зрението при голямо увеличение с малко отвор, лекарят нарязва полипа и кауеризира основата си. Полученият материал се изпраща за хистологично изследване.

Преди отстраняване на полип се осъществява чрез остъргване - процедури за неговото изпълнение, подобни на аборт, в които маточната кухина след разширяване на цервикалния канал въведена кюрета (инструмент здраво линия в края, едната страна на който е заострен) и извършва остъргване на лигавицата на матката с полип. Тази техника не изчезват - така премахване полипи досега в редица болници, но в повечето случаи кюретаж се използва за премахване на модифицирания лигавицата на матката (хиперплазия), или за диагностични цели.

Много от пациентите се страхуват от думата и не забравяйте, че това е невъзможно да се извърши не са раждали остъргване, а след това, че не може да забременее.

Това, разбира се, е мит, стържещ се извършва раждането, ако има признаци за това, а останалото зависи от ръцете хирург. В действителност, това е съвсем проста процедура може да се извърши така, че последствията ще бъдат тежки, но аз не виждам никаква причина да се счита, че този крайност.

Премахване на шийката на матката полип е малък нюанс: ако в основата на полип може да се види - тя може да бъде отстранена под местна упойка, той е бърз, не е трудно и не боли, но това е рядкост локализация. Като правило, в основата на полипа се намира доста дълбоко, и може да се корени в матката.

Подобни Записи: