Кой е измислил раница с кенгуру. Носене на деца - 50 години. Раница за кенгуру за носене на деца през 2017 година


Съдържание:

Свикнали сме да мислим за изобретатели на мъже, но много полезни устройства - от чистачки до хартиени торбички - са изобретени от жени. И, разбира се, само една млада майка можеше да измисли идеята как да освободи ръцете си и в същото време да не оставя бебето си сама. Казваме как се ражда раницата-кенгуру.

Родината на раницата на кенгуру - Африка

Жените винаги имат нещо общо: да се работи на компютъра, да работят в градината, пазаруване, готвене вечеря, почистване на кухнята и мият чиниите след вечеря - и в същото време все още има да се забавляват и успокояват бебето. Майки и бавачки по целия свят успяват да вършат много неща с бебето на ръцете си. Ако само имахме няколко допълнителни ръце, те се шегуват. Но те не получиха ръцете си, а нещо по-добро.

Всичко започна в Западна Африка, по време на двегодишната служба на Ан Мур в Корпуса на мира. Работейки като медицинска сестра в педиатното отделение, Ан гледаше много деца и майки и видяла колко време прекарва заедно. Африкански жени носеха деца на гърба си, в превръзки от ярка кърпа. Ан забеляза, че децата в същото време имат съвсем спокоен и доволен външен вид. Връщайки се у дома и имайки бебе, Ан решила да го носи по африкански начин - за удобство и спокойствие.

"Африканската майка поставя детето на гърба си и след това го обвива с парче плат и свързва краищата в гърдите и талията си - каза Ан. - Но моята прашка не искаше да се придържа. Много скоро бебето започна да пълзи и се страхувах да го пусна.

Ан попита майка си за помощ, Луси Окерман. Като взе за пример фотографии на африкански жени, майката на Ан излезе с плат, който беше по-удобен и по-лесен за обличане. Носенето беше уютна раница с две дупки за краката на бебето и колани, носени на раменете на майката.

- Нямаше да продадем нашето изобретение - спомня си Ан. "Исках само да освободя ръцете си и бебето ми да е хубаво."

Появата на раница-кенгуру в Европа

Раницата се показваше добре. Където и да е Ан, всички наоколо й похвалиха остроумието. - Откъде го вземат? - попитаха те.

"Майка ми направи друга раница и я изпратих на приятел", каза Ан. - Така че всичко започна. И тогава радиостанцията започна да работи и все повече хора научаваха за раниците ни един от друг.

През 1965 г. Ан и майка й продават два рани на месец. След това споменаха едно от своите изобретения в едно от списанията, а продажбите веднага скочиха - сега се продават осемнадесет раници на месец. Време е да се справите сериозно с бизнеса.

Ан, майка и съпругът му Майк заедно излязоха с името за раница - "кенгуру". Майк си тръгна от работа и отдели цялото си време на семейното предприятие. Съпрузите са издали патент и основават собствена компания. Те дойдоха със специален пакет за раници и направиха малки промени в дизайна си.

- На първата раница беше невъзможно да се промени дължината на лентите - каза Ан. - По някакъв начин не мислех, че ще трябва да го носи както на палтото си, така и на плътните палта. Необходимо е да се мисли за такова решение, че раницата може да се коригира при ситуация ".

Ана получи снимки от работници в зоологическите градини, върху които носеха раници с млади животни. Изглежда, че някои обитатели на зоологически градини, включително малки шимпанзета и кенгуру, също се влюбиха.

Успехът на раницата

Търсенето на кенгуру раници продължава да расте. В началото на 70-те години компанията Ан е произведена на ръка и продавала триста раници на месец. И тогава ...

"През 1975 г. голямо списание публикува преглед на чантите от кенгуру и обяви, че Snugli е най-добрият", спомня си Ан. Компанията беше успешна. През 1979 г. собствениците му създават нова версия, изработена от по-твърда тъкан. Сега раниците могат да бъдат произведени по фабричен начин. Ръчно изработените раници от продажбата не изчезнаха, но фабричната опция струваше на купувачите по-малко. Сега компанията "Снугли" всеки месец е произвела осем хиляди раници на ръка и още двадесет и пет хиляди в завода. До 1984 г. получава 6 милиона долара годишно. Имаше предложения за продажба на компанията, а през 1985 г. Ан и Майк подписаха споразумение за продажбата на корпорацията "Huffy".

И за активните майки, бащите и бебетата им, раницата Snugli, измислена от Ан Мур, остава абсолютно необходима. Невъзможно е да си представим как сме живели без него преди. Накратко, той беше по-добър от допълнителен чифт ръце.

Подобни Записи: