Как да изберем велосипед за дете. Детски велосипед: какъв размер колела да изберете през 2017 година


Съдържание:

Детският велосипед е източник на радост и инструмент за активна физическа активност. Ходенето на велосипед насърчава развитието на мускулите на гърба, краката, ръцете и също така съвършено обучава вестибуларния апарат. Ползата, която детето ще получи, като прекарва свободното си време на чист въздух, е трудно да се надцени.

Експертите препоръчват да започнете да учите децата да карат двуколесно велосипед на възраст не по-рано от три години. Детето няма да има никакви проблеми с наранявания или падания, ако избраният велосипед съответства на нивото на физическата си годност. При избора на велосипед за детето се препоръчва да се обръща голямо внимание на техническите параметри и да се вземат предвид съветите на специалистите.

Влияние на размера на колелото на велосипеда и израстването на детето върху избора на детски велосипед

Детските модели на мотоциклети са класифицирани според размера на монтираните колела. Те могат да бъдат равни на 12, 16, 20 и 24 инча. За всеки отделен размер на колелото за мотоциклет на дете използва специфичен размер на рамката на велосипеда. Също така се случва, че велосипеди със същия размер колела, но с различни производители, са оборудвани с рамка на детски велосипед с различна дължина. Но в този случай разликата няма да достигне повече от един сантиметър.

Взимайки най-добрия детски велосипед, той следва ориентировката, за да отгледа растежа на бебето. Това е най-важният показател. Но възрастта на детето няма много значение при избора на правилния велосипед.

Модели на детски велосипеди с колела от 12 инча ще задоволят децата 3-5 години. По правило растежът на тези бебета варира от 85 до 110 сантиметра. По принцип това са едноскоростни и много прости схеми. Почти всички модели са оборудвани с допълнителни колела, които се завинтват към задното главно колело. Когато детето научи новото си превозно средство, трябва да се демонтират допълнителни колела. След това четириколесният железен приятел става истински двуколесен мотоциклет.

При велосипеди, които са оборудвани с колела на 16 инча, е инсталирана рамка с размери около 9 инча. Моделите са идеални за деца от 4 до 7 години. Нарастването на децата на тази възраст варира от 100 до 125 сантиметра. Такива велосипеди нямат превключватели на скоростта, но вече са оборудвани със задно стъпало, както и с предни ръчни спирачни системи.

Велосипедите с 20-инчови джанти трябва да се купуват за деца от начална училищна възраст (6-9 години). Растежът на такива бебета е 115-135 сантиметра. Тези велосипеди почти винаги се продават без допълнителни колела и често имат няколко скорости. Заслужава да се отбележи, че много модели BMX и сгъваеми имат и 20-инчови колела. Въпреки че се изчислява за такива истории за по-големи деца и дори за възрастни.

Следващата категория велосипеди за деца - модели с 24-инчови джанти и 13-инчова рамка. Подходящ за деца от 8 до 12 години. Заслужава да се отбележи, че растежът на тази възраст е 125-150 сантиметра. Тук става дума за многоскоростни велосипеди, които са оборудвани предимно с висококачествени дискови спирачки и имат вилки с абсорбиращи удари. Поради техническите и оперативните си параметри тези модели приличат на компактни, намалени копия на велосипеди за възрастни. Моделът на велосипедите с 24-инчови колела включва специализирани велосипеди.

При продажба е възможно да се срещнат тийнейджърски велосипеди с колела на 26 инча. Тези модели са проектирани да растат от 135 до 160 сантиметра и са оборудвани с рамка от 14 инча.

Не забравяйте, че деца от 12 години вече могат да бъдат трансплантирани на велосипеди за възрастни. Единственото изискване е тези модели да имат относително малки и ниски кадри. Но през 14-15 години можете да си купите пълен велосипед за възрастни.

Как да си купя детски под наем и да останете щастливи? Допълнителни параметри за компетентен избор

В допълнение към височината, възрастта, размера на рамката и колелата, експертите препоръчват да се обърне внимание на другите характеристики на велосипедите:

  1. верига , В детския велосипед веригата задължително трябва да бъде затворена със специален капак. В противен случай могат да стигнат дрехи или обувки от обувки.
  2. Височина на волана и седлото , По отношение на височината на седалката и волана, тя трябва да бъде внимателно регулирана. По време на настройката поставете детето на седлото, помолете го да изправи гърба си и да стъпи на земята. На това разстояние фиксирайте седлото. Не забравяйте, че детето не трябва да докосва земята с токчета или чорапи, но с цялото краче. При аварийно спиране бебето няма да падне от велосипеда.
  3. Предаване на скорости , Деца под десетгодишна възраст не се препоръчва да избират велосипеди, които ви позволяват да сменяте скоростните режими. Такива деца все още не могат независимо да наблюдават ситуацията по пътя и същевременно да регулират скоростта.
  4. Ръчна спирачка , За да изберете и да закупите велосипеди детски с дръжка (т.е., като ръчната спирачка), че е необходимо, когато ръцете на бебето са достатъчно силни, за да я можете бързо, когато имате нужда, за да спре мотора без отрицателни последствия. Има лесен начин да се провери нивото на здравина на ръцете при деца. Дайте на детето буркан, който е останал от под газирана напитка, и помолете да го изстискате. Ако детето не е в състояние да изпълни тази задача, велосипедът, оборудван с ръчна спирачка, все още не е подходящ за него. Първите велосипеди за деца трябва да бъдат с крачни спирачки.
  5. Тегло на структурата , Този индикатор директно зависи от характеристиките на материала, използван от производителите при неговото производство. Най-леките детски велосипеди са алуминиеви. Стоманените велосипеди са доста тежки за деца.

Детски велосипеди без педали

Не забравяйте производителите и най-малките деца. За тях са разработени бегълци (велосипеди). Това са велосипеди, които нямат педали. Основната задача на тези модели е да учи детето да запази равновесие. Можете да купите револвери за деца след първата година от живота си. Теоретично, за да се използват runovols, бебетата не трябва да имат уменията за самостоятелно ходене. Основното е, че детето може да задържи облегалката на равна позиция.

Ако при избора на детски велосипед да спазвате всички горепосочени правила и изисквания, тогава такъв велосипед ще даде на детето максимално удоволствие.

Подобни Записи: