Как да се отървем от молци в апартамента. Средства от молци


Съдържание:

При споменаването на молци веднага се появи шега, че това е единственото насекомо, чийто вид в апартамента предизвиква силни аплодисменти. Но смачка гибелен гост не винаги е възможно, и след това го е здраво, предписан в къщата и започва да се размножава активно в него и да се развалят храната и другите неща.

С ял в повечето домакини са лични сметки, е това бледо мъничка пеперуда, която причинява непоправими щети на любимите си пуловери и кожени палта, така също унищожава храна. В резултат на тези "подривни" дейности в семейството се формират бюджетни пропуски, както и жителите на къщата за дълъг период от време лошо настроение. Човек не може да след като получи такова странно противник, като молец, не можете да се отпуснете, но и за успеха на борбата с неканени гости, трябва първо да проучи неговите навици.

Няколко факти за молци

Досега инсектолозите са описали десетки разновидности на тази глупава малка пеперуда. В редиците на представителите на семейството, в допълнение към добре познатата дрехи молец, има много голяма цел на насекоми, които предпочитат да се хранят не вълна, както и продукти, както и техните менюта могат да бъдат доста разнообразни - от зърнени храни и плодове и завършва с листата на Solanaceae, които са любимо лакомство на картофи молец ,

Би било наивно да се вярва, че той не е имал стоматологични и храносмилателната система молци може да гризат пасажи в дебелия килим, ядат яки палто или перфориране на фолиа на страницата, тъй като се предполага, че прави книга мола. Разбира се, само по себе си малък белезникав пеперуда напълно безвредни, но тя снася яйцата, които се излюпват в миниатюрни полупрозрачни гъсеници са неудържим апетит и отлично развити части на устата. Тук те са тези много червеи и неуморно махат всичко, което се намира на тях по пътя.

Да гониш, след като молецът се люлее по къщата е безсмислена окупация. Като правило, почти всички нощни пеперуди летят в апартаментите са мъже, толкова много добро убийство на пърхащи пеперуди е изключително малка. Жените са по-предпазливи - те пътуват дом "къси тирета", както и в интервалите между полети, скрити в гънките на пердета и дрехи, в които тя определя яйца, които по-късно отиват злонамерени гъсеници.

Как да се отървете от молци за храна

Намирането в кухнята на малки тъмносиви пеперуди спешно извършва одит на всички доставки и се опитва да намери източника на разпространението на "заразяването". Намиране на бурканче или торба с продукти, в които нежеланият гост и нейните "деца" са се установили, изхвърлете съдържанието на заразения контейнер колкото е възможно по-скоро. Преживейте житни растения, макаронени изделия и сушени плодове, пресейте, изсушете, излезте и, ако е възможно, затоплете в микровълнова фурна или във фурната.

Съхранявайте всички хранителни запаси в плътно затворени съдове и буркани. Особено пестеливи домакини се опитват да опече напълно развалена консумират зърнени храни, но тези действия не могат да бъдат считани за разумни, тъй като едва ли някой ще се съгласи да се яде овесена каша, съдържаща екскременти от насекоми.

Частта от кухненския шкаф, в която стоеше морското заразено бурканче, също може да бъде заразена с яйцата на това насекомо. За да предотвратите тяхното развитие, навлажнете гъбата с гъба от оцет и внимателно я обработвайте с всички вътрешни повърхности на мебелите. Измийте всички други кухненски прибори за употреба с разтвор на натриев хлорид и проветрете през нощта.

Тъй като използването на химични инсектициди в кухнята е неприемливо да отблъсне молци поставят в ъглите на стая прясно орехови листа или портокалови кори и буркани за храна в шкафове кухня, поставете сух кафяво кестен нуклеоли.

Как да се отървем от бенки в диван или гардероб: народни средства

Арсеналът на подготовката за борба с дрехата на момичето е много по-широк от този на инструментите, използвани за унищожаване на кухненските насекоми. В дневните стаи на вар, молецът не може да бъде само репродуктивни съединения от домашни растения, но и мощни пестициди. Въпреки това, все още е необходимо да се започне война с паразити от използването на изпитани по времето и безвредни за човешките народни методи, включително:

  • масло от ела - приятно миришещ за човек, категорично не му харесват пеперудите. Мол не иска да се установи в гардеробите, чиято вътрешна повърхност е обработена с тампон, потопен в това масло;
  • лавандула - ароматна трева, отлично ужасяваща молец от всички цветове. Страхът от молци в този случай е трудно да се обясни и, въпреки това, виси в гардероба ароматен букет от сухи лавандула, не можете да се притеснявате за цялата зима за любимата си костюм и палто;
  • вратига - Друг силен миришещ растение, известен със способността си да плаши молец. Пеперуди и близки не летят до килера, на чиито рафтове са разположени клонки от тази обикновена трева.

За да предпазите най-ценните неща от вашия гардероб от посегателствата на молци, за лятото ги запечатайте в специални херметически покривки за кожени палта.

Химия в борбата срещу молци

В случай, че бенката развеждат в големи количества, но все пак човек трябва да се прибегне до помощта на химия, в полза, че тези лекарства сега се произвеждат много, но за съжаление, не всички от тях едновременно ефективни и безопасни за хората.

Най-старите средства за борба с молци са нафталин и дихлорвос, но не можете да получите модерна молец с молбол и дори да се отрови с дихлорвос. Поради това е по-добре да не се зареждат и купуват насипни специални чинии (или течно отблъскващ състав) на фумигатора, който след 5-6 дни употреба ще изчерпи целия мол.

В допълнение към предложените начини за решаване на проблема, да се отървете от злонамерени пеперуди ще ви помогне да се пръска инсектицид и секции, но имайте предвид, че без значение какво лекарството не бе избран от вас, ще дойда с ръчен, което определено трябва да знаете, преди да излезе на индиански поход с молец.

Подобни Записи: